ОПИС ПРОЈЕКТА

У фочанском насељу Кочићево почела је реконструкција секундарне водоводне мреже и постављање нових водомјера у оквиру друге фазе обнове водовода којом је предвиђена замјена више од 21.000 метара водоводних цијеви и уградња водоводних бројила у граду.
-Радови подразмијевају нови транспортни водовод, уградњу нових шахтова и кућних прикључака, а трајаће до 4.јула. Могући су краткотрајни прекиди у водоснабдијевању овог дијела града, током извођења радова, али ћемо се потрудити да буду минимални-рекао је Миомир Бојат, директор предузећа водовод и канализација „Извор“.

ДЕТАЉИ ПРОЈЕКТА

Он је додао да је извођач радова бањалучко предузеће „Еко-еуро тим“, а да је овим пројектом обухваћена и реконструкција изворишта Крупица и секундарна мрежа са бројилима у насељу Миљевина.Друга фаза реконструкције водовода, чија је укупна вриједност око 2,7 милиона марака, финансира се грантом ЕУ од 586.000 КМ, а остатак из кредита Европске инвестиционе банке.
У првој фази овог пројекта вриједној 4,9 милиона КМ, прије двије године, у Фочи је урађен примарни водовод дужине 12,5 километара са аутоматском хлорном станицом, новим базеном за већу висинску зону, чиме је обезбијеђено уредно снабдијевање грађана водом за пиће.
Трећа фаза обнове водовода подразумијева изградњу колектора отпадних вода чиме би овај пројекат, чија је укупна вриједност десет милиона евра, био приведен крају.
Iz opštine podsjećaju da je rekonstrukcija vodovoda najveći infrastrukturni projekat na području ove lokalne zajednice u proteklih 50 godina.

ИЗВОЂАЧ РАДОВА ГАЛЕРИЈА

ДЕТАЉИ ПРОЈЕКТА

Categories:
Client: Општина Фоча
Location: Општина Фоча
Surface Area: 21000м
Completed: 2019
Value: 3.000.000
Architect: ПВиК а.д. “Извор” ФОЧА
Link: Visit project

Тражите квалитетног извођача за Ваш наредни пројекат?